Kui laps saab endale ise vihmariided valida

06. september 2016

Olin pikemat aega enda 5-aastasele mudilasele lubanud, et ta võib endale Sajuga e-poest valida õueriided.

Riided valitud, tuli oodata vaid vihma. Minu suurimaks rõõmuks suurendasid uued riided veelgi soovi vihmaga õues möllata. Tihti kuulsin lauseid, nagu: „Loodame, et õhtul sajab vihma!” või „Mina arvan küll, et varsti hakkab sadama!” ... nagu ikka, kui midagi väga tahta, tuleb oodata ja oodata... Aga jõudsime ka sel korral vihma ära oodata! Tol päeval käis ja proovis kõik enda vihmariided läbi ja lõbutses õues hea mitu tundi – ja mis kõige olulisem ta oli toodetega rohkem kui rahul :) - mina samuti!!!

Mida laps endale valis?

Celavi kummikud, Playshoes vihmapüksid, -kindad, -mütsi ja –jaki; lisaks meie suured hitid värvimuutva jope ja vihmavarju. Ja muidugi pidid värvimuutvad tooted olema robotitega. Minu suured lemmikud on dinosaurustega ja koletistega, aga sel korral jäi mudilase sõna peale :).

Kummikutest minu silmade läbi

Olen olnud pikalt truu ühele kummikufirmale - nii lapsele kummikuid valides kui ka endale. (Mainin siin kohe ka ära, et kui ise proovisin naistekummikuid, siis Joules´i kummikud on niivõrd mugavad, et neid ei peakski üldse kummikuteks nimetama ;)!) Nüüd, aga räägin lapsele valitud kummikutest. Kõigepealt soovis ta saada dinosauruse kummikuid, kuid temale vajalikku suurust ei olnud. Kusjuures tänasel päeval tunduvad mulle sellised ülevalt nööriga kummikud väga praktilised. Nööri pingutamise võimalus vähendab veelgi tõenäosust, et jalad saavad porilogis hüpates märjaks. Lõpuks, sai valituks ankrutega kummikud. Mina oleks valinud punased, kollassed, sinised.... kindlasti värvilisemad, kuid otsustusõigus oli pojal ning emal tuli vaid leppida :).

Mulle Celavi kummikud meeldivad (ka vihmariided meeldivad väga!), sest need on kerged ja jalas mugavad. Tõsi, poeg ütles, et natukene aeglasemalt saab joosta, kui tossudega, kuid kui sedagi natukene  harjutada, on ka kummikutega kiirus garanteeritud ;). Mainin ka seda, et minu pojal pole ühtki kummikut kunagi olnud voodriga/soojendusega. Oleme alati saanud hakkama tavaliste kummikutega ning villaste sokkidega. Osad Sajuga kliendid on äratanud huvi soojade kummikute vastu, järgmise nädala lõpupoole tuleb väike kogus Celavi kummikuid, mis hoiavad jalad soojas. Kuid eks see külmatundlikkus on ka väga erinev lastel - mõnel on kergemalt külme, teisel jälle mitte.

Playshoes vihmapüksid, -jakk, -kindad ja -müts

Mainin kohe ära, et Playshoes vihmariided on erakordselt pehmest kummist. Selle komplekti nimetas poja siis porikomplektiks. Selle komplektiga on tal KÕIK lubatud - püherdagu või mudas :) (tuleks vaid vihma, siis me ka seda teeme ja plaanin Teile ka ühe videopostituse teha sellest, kuidas mina mudaseid riideid puhastan - aga natukene tuleb oodata). Kui eelnevalt mainisin, et voodriga kummikuteta saab meie pere hakkama, siis vihmakinnasteta on küll elu võimatu. Mina leian, et kui mu lapsel on olemas vihmariided, kummikud, kuid kui tal pole vihmakindaid, siis on alates +15 kraadist ikka lapsega juba halb õues olla. Esiteks, ilma kinnasteta hakkab tal õues külm, kuid kui kasutada tavalisi kindaid, siis need saavad kohe märjaks ning siis on lapsel samuti külm. Teiseks, lastele meeldib poriloigus mängida - ka kätega, vihmakinnastega on see täiesti lubatud ja võimalik! Mulle meeldib, kui laps askeldab väljas ja sealjuures püüan võimalikult vähe teda tegevustes keelata! Ta on ju vaid nii vähest aega üks ütlemata uudishimulik mudilane! :) Lapsepõlv peab olema nauditav.... :)

Holly & Beau värvimuutev vihmavari ja jope

Kogu see värvimuutev teema on väga põnev - ka mulle kui täiskasvanule! :) Kui ma need riided leidsin, olin täiesti veendunud, et nendest toodetest saab hitt - ja ma ei eksinud. ;) Värvimuutev jope on meie peres näiteks poodi jalutamiseks, õues kulli mängimiseks jne (poris sellega me ei püherda)... Kusjuures see jope sobib ka ideaalselt sügis-kevad jopeks, sest see on klassikalise tuuleka materjalist (polüester) ning jopel on ka kerge vooder. Boonuseks on siis suurepärane veekindlustase - poeg seisis räästa all ja jope ei lasknud vett üldse läbi!

... kui värvimuutvate riiete tootjad lootsid, et nad teevad vihmased päevad palju rõõmsamaks, siis minu arvates nende riided seda ka 100% teevad. On väga põnev, kuidas mu poja küsib iga toote kohta, kas see muudab värvi - sest värvimuutmise teema on talle ütlemata põnev ja huvitav! (Järgmise vihmaga haaran kaamera õue ja teeme videoklippe, et ka Teie, armsad lugejad, näeksite, kui vahvad tooted need on!

Seniks, kuni vihma ei saja, tuleb pildistada päiksega :

     

  

*sellised need pildikesed tulid :) Siinkohal mainin nüüd ära, et tänastel ja ka edaspidistel tootepiltidel ja -videodel pole minu laste nägusid näha, sest oleme sünnist peale otsustanud, et lapsed tekivad sotsiaalvõrgustikku alles siis, kui nad teevad ise selleks otsuse :)... ja siis võivad otsustada täpselt ise, kas ja kui palju nad end ühiskonnale avada tahavad :)

Minge ja shopake meie e-poes, valmistuge sügiseks ning septembris saab iga ostuga kaasa ka Otepää Winterplace-i kinkekaardi. Kasutage head võimalust!
Ps! Kui soovite mõndadele toodetele täpsustavaid mõõte või kui soovite tulla ise lattu uudistama - anna ainult märku! :)

Pole halba ilma vaid on ebasobiv riietus ning Sajuga aitab Teil leida sobiva riietuse

Lõbusaid ja toredaid hetki õues,
Teie Sajuga

Lapsed armastavad vihma!

Aeg lendab! – 2 nädalat on eelmisest blogipostitusest möödas (lubatud nädala asemel), aga nüüd leidsin selle aja ja kirjutan Teile mõned read enda mõtetest.

... PIKK PAUS ON LÄBI :)

Suured ja siirad vabandused, et Sajuga toimetustes on olnud vaikus. Täna, 21.veebruaril, on ainuõige aeg enda kolmandat „lapsukest” taas kasvatama hakata, sest täna on pidupäev! :) Minu teisel silmarõõmul on sünnipäev – esimene aastaring on täis saanud. See kõlab klišeena, kuid aeg tõesti lendab.